Wonen in Altea

Wat te zien en te doen in Altea?

Waar is Altea?

Altea is een gemeente gelegen aan de Costa Blanca Norte, in de provincie Alicante, in de regio Valencia, de Spaanse Levante aan de Middellandse Zee.

Het staat bekend als de Koepel van de Middellandse Zee en wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen aan de Costa Blanca vanwege de schoonheid van de geplaveide straatjes, de witte huizen, kiezelstranden en het spectaculaire uitzicht vanuit het historische centrum.

Het heeft een bevolking van 22.000 inwoners op een oppervlakte van 34 km2, waarvan 6 km kustlijn is. Het grenst aan de steden L'Alfàs del Pi, La Nucía en Callosa d'En Sarrià in het zuidoosten, en Jalón, Benisa en Calpe in het noorden. Het ligt ook zeer dicht bij Benidorm, dat wordt beschouwd als het belangrijkste toeristische centrum van Alicante.

play

Waarom wonen in Altea?

Waarom wonen in Altea?

Mediterraan en bohemien

Wonen in Altea is leven in de geest van een authentiek mediterraan dorp.

De schoonheid van de straten van het historische centrum wordt aangevuld door de werkplaatsen en ambachtelijke winkels waarvan de kunstenaars het een bohemienachtige en speciale sfeer geven.

Rustige stranden met kristalhelder water

Van de 6 kilometer lange kustlijn die Altea heeft, zijn veel stranden wit en afgerond, waardoor ze rustiger en minder druk zijn.

Een plek met charme waaraan nog het transparante en kristalheldere water wordt toegevoegd, ideaal om in te zwemmen of de onderwaterfauna te observeren.

De charme van een dorp, naast een grote stad

De charme van een dorp, naast een grote stad

Altea heeft een compleet aanbod van diensten, nautische activiteiten, vrije tijd, gastronomie en zelfs de Altea Golf Club. Bovendien kun je dankzij de nabijheid van Benidorm het hele jaar door profiteren van de voordelen van een bruisende stad en tegelijkertijd genieten van de rust van een van de charmantste stadjes aan de Middellandse Zee.

Het weer in Altea

De minimumtemperatuur ligt rond 16°C in februari en de maximumtemperatuur is 23°C in augustus. De temperatuur van het zeewater in Altea schommelt tussen 16°C in de winter en 23°C in de zomer. Zoals in de hele Costa Blanca zijn er meer dan 300 dagen zon per jaar.

Sport het hele jaar door

De uitgebreide sportinfrastructuur van Altea maakt het mogelijk om tal van sporten te beoefenen. Dit, samen met het uitzonderlijke klimaat, heeft de stad tot de ideale plek gemaakt om op elk moment van het jaar te sporten. Daarom hebben sportteams uit heel Europa Altea gekozen voor hun concentraties, vooral in de winter en de lente.


Onder andere openbare faciliteiten heeft het: Altea Nautical Club, Sports City, gemeentelijk zwembad en tennis- en paddleclub.

Wat is er te zien in Altea?

De stranden van Altea

MeerMinder Informatie

Met zijn zes kilometer kustlijn beschikt Altea over verschillende stranden waar je kunt genieten van het goede mediterrane weer in een rustige omgeving, met kiezel- of kiezelstranden die ideaal zijn voor het hele gezin.

De meest centrale zijn de stadsstranden, Playa de La Roda en Playa de L'Espigó, gelegen naast de boulevard, met allerlei diensten en vlakbij restaurants waar je de typische gastronomie van rijst, vis en tapas kunt proeven.

Andere stranden, ook vlakbij, zijn Cap Negret Beach, met een prachtig uitzicht over de baai en de Sierra de Bèrnia, Cap Blanch Beach, dat je naast de Club Náutico Altea vindt met een lengte van meer dan een kilometer of Barreta Beach, naast de Luis Campomanes Marina.

Om het aanbod compleet te maken vind je het Mascarat-strand, met ongelooflijk uitzicht en de Barra Grande Cove, die samen met het Galera-Solsida-strand naturistengebieden zijn en je hebt zelfs hondvriendelijke stranden in Altea, zoals het Olla-strand.

De stranden van Altea

Stad Altea, oude stad

Het hart van Altea is de oude stad, een netwerk van geplaveide straatjes die klimmen naar de top van het Plaza de la Iglesia, waar je een glimp kunt opvangen van dit monument met blauwe koepels met witte motieven, icoon van de gemeente.

Vanaf dit plein kun je genieten van spectaculaire uitzichten over de zee, waaraan de charme van de kunstenaars is toegevoegd die in hun schilderijen de schoonheid van de zuivere Middellandse Zee die wordt ingeademd proberen weer te geven.

Wandel tussen de huizen met witte gevels, balkons en deuren versierd met bloemen en planten en ontdek de pittoreske ambachtswinkeltjes, die een bohemienachtige sfeer geven aan dit charmante historische centrum.

Stad Altea, oude stad

Nautische sporten, haven en promenade van Altea

Langs de zee die de kust van Altea omspoelt heb je de promenade, bezaaid met restaurants waar je de gastronomie van Altea op basis van rijst, vis en zeevruchten kunt proeven.

De tocht langs de kustlijn, grenzend aan de stadsstranden, waar je kunt zonnebaden of rustig kunt zwemmen, omdat het kiezelstranden zijn, zijn ze meestal minder druk. Het gaat verder naar de haven waar je kleine vissersboten tot grote jachten kunt zien.

Voor liefhebbers van watersport is de Costa Blanca een paradijs, en in Altea heb je dankzij de drie havens en de Yacht Club veel te bieden, zoals zeilen, peddelsurfen, kajakken of duiken.

Nautische sporten, haven en promenade van Altea

Cultureel erfgoed in Altea

MeerMinder Informatie

Altea heeft een aantrekkelijk cultureel en archeologisch erfgoed waarin opvallen:

  • Romeinse aquaduct van Els Arcs (2e eeuw). Oorspronkelijk stak het het ravijn van Les Rotes over om water van de rivier Algar naar de oude Romeinse villa van Albir te brengen.

  • Toren van Bellaguarda (14e eeuw). Hij staat op de overblijfselen van een oude verdedigingstoren die deel uitmaakte van de fortificatie en in gebruik was tot de zestiende eeuw.

  • Toren van La Galera (16e eeuw). Deze toren maakte deel uit van het kustnetwerk van wachttorens die waarschuwden in geval van gevaar. Het bevindt zich in de urbanisatie Galera del Mar.

  • Bastion en renaissancistische ommuring van Altea (17e eeuw). De muren werden gebouwd na de verdrijving van de Moren in 1609.
  • De
  • indeling van 1617 is bewaard gebleven, met enkele toegangspoorten, gebouwen uit die tijd en een zeer goede architectuur uit de achttiende en negentiende eeuw.

  • Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Troost (twintigste eeuw). De
Cultureel erfgoed in Altea

Hoe kom je in Altea?

1

Over de weg

Met de auto kun je Altea rechtstreeks bereiken vanaf de nationale weg N-332, die het verbindt met de verschillende kustplaatsen zoals Benidorm of Calpe. Je kunt er ook komen via de snelweg AP-7, die de hele kust met elkaar verbindt, door afslag 64 te nemen.

2

Met het vliegtuig

Altea ligt ongeveer 60 kilometer ten noorden van de luchthaven Elche-Alicante Miguel Hernández, in El Altet, en is goed bereikbaar via de snelweg. Een andere optie is het vliegveld van Valencia, dat 116 kilometer naar het noorden ligt.

3

Over zee

In Altea heb je drie jachthavens: Marina Greenwich of Club Náutico Luis Campomanes, Club Náutico de Altea en Porto Senso. Bij allemaal heb je meer dan 900 ligplaatsen waar je je boot kunt achterlaten. Het ligt op korte afstand van de Balearen, op 65 mijl van Ibiza en Formentera.

4

Met de bus

Altea is verbonden met verschillende buslijnen die naar nabijgelegen steden als Benidorm, Javea of Denia rijden en naar de luchthavens en steden als Valencia en Madrid met de maatschappij ALSA.

5

Met de tram

Altea is ook bereikbaar met lijn 9 van de Tram, de tram van Alicante die alle plaatsen aan de Costa Blanca Noord met elkaar verbindt, van de hoofdstad tot Denia.

Officiële websites met meer informatie over Altea:

Altea Toerisme

Gemeenteraad van Altea

Wil je meer informatie?