Wonen in Orihuela Costa

Wat is er te zien en te doen in Orihuela Costa?

Waar is Orihuela Costa?

  • Orihuela Costa is located on the southern coast of the province of Alicante, in the Vega Baja region, within the area known as the Costa Blanca South. This is the beach area of the city of Orihuela, whose urban center is located further inland, about 35 kilometers. Orihuela Costa borders Torrevieja to the north and Pilar de la Horadada to the south, the southernmost municipality in the province of Alicante. This Oriola district has about 20,000 registered inhabitants, although it is estimated that there may be around 45,000, in an area that has 16 kilometers of coastline and where you can find large urbanizations such as La Florida, Playa Flamenca, VillaMartín, Dehesa de Campoamor , Las Mimosas, Horizonte, La Zenia, Las Piscinas or Villarosa.

play

Waarom wonen in Orihuela Costa?

Waarom wonen in Orihuela Costa?

Zon, strand en internationale sfeer

Orihuela Costa is een plek om de zomer door te brengen. Met zijn 360 dagen zon per jaar en zijn 11 stranden hebben duizenden buitenlandse bewoners dit deel van de kust van Alicante gekozen als woonplaats vanwege het klimaat, de stranden en de diensten, hoewel in het zomerseizoen de bevolking die uit de steden in het binnenland komt om van de kust te genieten vermenigvuldigt.

Temperatuur in Orihuela Costa

De minimumtemperatuur is ongeveer 5°C in januari en de maximumtemperatuur is 32°C in augustus, terwijl de temperatuur van het zeewater in Orihuela Costa varieert van 16°C in de winter tot 26°C in de zomer.

Commercieel en recreatiegebied

Commercieel en recreatiegebied

Orihuela Costa is uitgegroeid tot het epicentrum van het winkelen in de omgeving dankzij de bouw van het La Zenia Boulevard Shopping Center, het grootste in de hele provincie Alicante, met een breed scala aan winkels, restaurants en entertainment en het aantrekken van bezoekers uit alle nabijgelegen gemeenten.

Gastronomie

De gastronomie van Orihuela Costa wordt vertegenwoordigd door gerechten zoals rijst met korst, stoofpot met ballen, paella huertana, kalkoenstoofpot of gestoofde bonen, zonder de uitstekende kustvis zoals zeebrasem te vergeten.

Golfbanen in Orihuela Costa

Als je een golfliefhebber bent, vind je in Orihuela 90 holes verdeeld over vijf banen: Las Ramblas Golf Club, Villamartin Golf Course, Las Colinas Golf & Country Club, Real Club de Golf Campoamor en Vistabella Golf in de urbanisatie EntreNaranjos. Er zijn ook andere nabijgelegen golfbanen, zoals Greenlands Golf Club, op ongeveer 8 km afstand, en Golf La Finca, op 13 km afstand.

Sport en zee

Orihuela Costa heeft zijn gemeentelijk sportcentrum, met een oppervlakte van 24.000 m2, met een zwembad, paddle-tennis- en tennisbanen, multisportvelden, voetbalvelden en een hardloopcircuit.


Op de stranden en in de twee jachthavens vind je ook sportieve activiteiten om van te genieten in het water, zoals peddelsurfen, kanoën, kajakken of snorkelen.

Wat is er te zien in Orihuela Costa?

Stranden Orihuela Costa

MeerMinder Informatie

Veel mensen vragen zich af, " Orihuela heeft een strand?" en het antwoord is zeker ja, Orihuela Costa is een paradijs voor strandliefhebbers, want je hebt 11 stranden en baaien langs de 16 kilometer lange kustlijn.

Hier kunt u genieten van het transparante en rustige water, geschikt voor het hele gezin, met alle voorzieningen en waar u praktisch het hele jaar door kunt zwemmen dankzij het goede klimaat van het gebied.

Dankzij de blauwe vlaggen en de toeristische kwaliteitscertificaten is het de stad met het hoogste aantal onderscheidingen per kilometer kustlijn in Spanje.

Van noord naar zuid kun je in de gemeente genieten van het strand Punta Prima, Cala Mosca en Cala Estaca (Playa Flamenca), Cala Cerrada en Cala Bosque (La Zenia), Cala Capitán en Playa de la Caleta (Cabo Roig), Calas de Aguamarina, Playa de La Glea en Playa de Barranco Rubio (Campoamor) en Playa de Mil Palmeras, dat het deelt met de gemeente ten zuiden van Pilar de la Horadada.

Stranden Orihuela Costa

Toeren over het strand van Orihuela

MeerMinder Informatie

In het noorden, grenzend aan Torrevieja, is een van de drukste stranden Punta Prima, met 6.500 meter fijn zand en een promenade die reikt tot aan een golfbreker, vanwaar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de kustlijn.

Vervolgens vind je Cala Mosca, geflankeerd door twee rotsachtige inhammen, heel dicht bij de merkwaardige zonnewijzer van de promenade en heeft een strandgedeelte dat geschikt is voor honden; Cala Cerrada, beschermd door een lichte klif of Cala Estaca, ook van fijn zand en omgeven door bars en strandtenten.

Een ander alternatief strand geschikt voor het hele gezin, vanwege de rust van het water en het fijne zand zijn Cala Bosque, in La Zenia, en Cala Capitán, in Cabo Roig. Ze hebben een oppervlakte van respectievelijk 27.000 en 7.000 meter en beschikken allebei over alle diensten, waaronder een toegankelijk strand en een amfibiestoel voor mensen die slecht ter been zijn.

De grootte maakt ze ideaal voor het beoefenen van sport, in Cala Bosque worden zelfs de kampioenschappen handbal op het strand betwist. Cala Capitán wordt ook gekenmerkt door een klein eilandje genaamd "Isla del Carmen".

Toeren over het strand van Orihuela

Meer baaien in Orihuela

MeerMinder Informatie

In Cabo Roig vind je het Caleta strand, een natuurlijk strand van goudkleurig zand met een oppervlakte van 6000 meter, dat zich onder de verstedelijkte kliffen bevindt en wordt gekenmerkt door de uitkijktoren, van Cultureel Belang. Als je van wateractiviteiten houdt, is er iets te doen in de aangrenzende jachthaven Cabo Roig.

In het zuiden heb je de Calas de Aguamarina, die zandgebieden en andere minder drukke rotsachtige gebieden combineren en een fossielenstrand en een natuurlijk microreservaat van beschermde flora hebben; La Glea Beach, naast het dennenbos van Campoamor, waar je ook kunt picknicken, en de Club Náutico del Puerto Dehesa de Campoamor, waar je activiteiten kunt doen zoals bootverhuur, peddelsurfen of kajakken.

Aan de andere kant kun je op het strand Barranco Rubio lange wandelingen maken dankzij de lengte, het langste van heel Orihuela, en genieten van de mix van rode kleuren van de klif, het gouden zand en de blauwe zee.

Al grenzend aan de gemeente Pilar de la Horadada ligt het strand van Mil Palmeras, 15.500 meter fijn zand en gelegen op een natuurlijke rotswand.

Meer baaien in Orihuela

Bezoek de oude binnenstad van Orihuela

MeerMinder Informatie

Als je je afvraagt wat je kunt doen in Orihuela Costa, dan is het historische centrum, op 35 kilometer van de stranden, een bezoek waard vanwege het rijke erfgoed. Tijdens een bezoek aan het stadscentrum kun je de oude stad ontdekken die erkend is als een historisch-artistieke en monumentale site.

De geschiedenis is te vinden binnen de muren van de huizen, kerken, kathedralen en kloosters van de stad, waaronder een kasteel op de top van de heuvel naast de stad: San Miguel heuvel. Dit alles, samen met de musea die in de stad te vinden zijn, zoals het Museum van de Herovering of het Diocesaan Museum van Heilige Kunst, maken van Orihuela een onmisbare bestemming om te genieten van de culturele en architectonische rijkdom van het oostelijke Middellandse Zeegebied.

Maar het pronkstuk van de stad is ongetwijfeld het Huismuseum van Miguel Hernandez. Dit is een van de belangrijkste dichters in de geschiedenis van de 20e-eeuwse literatuur in Spanje, die geboren is en een deel van zijn leven in deze stad in Alicante heeft gewoond.

In dit huismuseum ontdek je hoe het huis was van deze dichter die deel uitmaakte van de literaire beweging die werd ingelijst tijdens de Spaanse Burgeroorlog, waar de opstelling van elementen en meubels van een typische Orihuela-familie uit die tijd bewaard is gebleven.

Bezoek de oude binnenstad van Orihuela

Winkelcentrum Zenia Boulevard

La Zenia Boulevard is het grootste winkelcentrum in de hele provincie Alicante, met meer dan 80.000 meter commerciële ruimte, 150 winkels, restaurants, cafés en andere uitgaansgelegenheden voor het hele gezin.

Door de open lay-out lijkt het op een kleine stad, met zijn straten, zijn Plaza Mayor, zijn plantenzones en fonteinen. In de centrale buitenruimte heb je een agenda met activiteiten zoals concerten, optredens en de mogelijkheid om sportevenementen te bekijken op het grote buitenscherm.

Een echte ontmoetingsplaats voor bewoners en bezoekers die het hele jaar door genieten van winkelen en entertainment, want er zijn gemiddeld 700 evenementen per jaar. Dit winkelcentrum is erkend, naast de Q voor Kwaliteit, door de S voor Duurzaam Toerisme.

Winkelcentrum Zenia Boulevard

Feesten in Orihuela Costa

De vakantiekalender van Orihuela Costa strekt zich uit over het hele jaar, met de volgende feesten en vieringen:

  • St. Patrick's Day in Orihuela Costa. De traditionele parade ter ere van de beschermheilige van de Ieren, waarin groen de overheersende kleur is, is het belangrijkste evenement van de vele die worden gevierd: muzikale optredens, vuurwerk...

  • Augustusfeesten van Orihuela Costa. Er zijn concerten, vuurwerk en typische proeverijen van gerechten van de verschillende Europese gemeenschappen die in het gebied wonen.
Feesten in Orihuela Costa

Hoe kom je in Orihuela Costa?

1

Over de weg

Orihuela Costa is gemakkelijk bereikbaar vanaf de snelweg AP-7, neem afslag 763 richting La Zenia/Orihuela Costa of de nationale snelweg N-335 die alle kustplaatsen met elkaar verbindt, zoals het naburige Torrevieja of Pilar de la Horadada.

2

Vluchten naar Orihuela Costa. Met het vliegtuig

Ongeveer 45 minuten naar het noorden ligt het vliegveld in de wijk El Altet in Elche: Alicante-Elche Miguel Hernández Airport, vanwaar veel nationale en internationale vluchten aankomen. In het zuiden, op minder dan 30 minuten afstand, ligt de internationale luchthaven van de regio Murcia, vanwaar enkele vluchten vertrekken naar landen als België, het Verenigd Koninkrijk, Marokko, Ierland of de Canarische Eilanden.

3

Over zee

Als je met de boot komt, heb je in Orihuela Costa de jachthaven Miguel Caballero, die de Campoamor Yacht Club en de jachthaven Cabo Roig omvat. Beide hebben een totaal van 558 ligplaatsen, voor lengtes tot 14 meter en beschikken over alle diensten en activiteiten om van de zee te genieten.

4

Met de bus

Orihuela Costa is bereikbaar met de bus vanuit verschillende nabijgelegen steden zoals Torrevieja, vanwaar bussen vertrekken naar verschillende delen van Spanje.

5

Met de trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is het RENFE treinstation in Orihuela, dat wordt bediend door de lijn Cercanías tussen Alicante en Murcia. Vanaf daar zijn er stadsbussen die een verbinding hebben met het busstation van Orihuela.


Aan de andere kant ligt Orihuela Costa op ongeveer 49 kilometer van de hoofdstad Alicante, waar een treinstation is dat een verbinding heeft met hoofdsteden zoals Madrid of Barcelona. Vanuit Alicante rijden er meerdere bussen per dag naar het busstation van Orihuela, en vanaf daar zijn er stadsbussen die alle gebieden van Orihuela Costa aandoen.

Officiële websites met meer informatie
over Orihuela Costa:

Toerisme Orihuela Costa

Gemeente Orihuela

Onroerend goed in Orihuela Costa

Onroerend goed in Orihuela Costa

De dichtstbijzijnde kantoren van Esphouses in Orihuela Costa bevinden zich in het makelaarskantoor in Guardamar del Segura, op nummer 25 van de Avenida Cervantes, een van de commerciële verkeersaders van de stad.


In Esphouses heb je beschikbare eigendommen te koop in de verschillende gebieden, stranden en urbanisaties van Orihuela Costa. We hebben appartementen en koopwoningen; huizen, chalets en villa's; bungalows en herenhuizen; grond en percelen: etc.


Je kunt een appartement kopen in Orihuela Costa, in een van de volgende gebieden: Villamartin - Las Filipinas, Los Almendros - La Florida, Campoamor, Lomas de Cabo Roig - Los Dolses, Playa Flamenca, Zeniamar - Horizonte - La Campana, La Zenia, Aguamarina, Cabo Roig, Lomas de Campoamor - Las Ramblas, Las Colinas Golf, La Regia, Punta Prima, Los Balcones en Los Altos.


We hebben te koop je nieuwe huis, villa of chalet in Orihuela Costa, in een van de stranden (Orihuela Costa Playa), met inbegrip van in de eerste lijn van: Playa Flamenca, Playa de Mil Palmeras, Playa de Cabo Roig, Playa de Punta Prima, of Playa de Aguamarina.


Ook kunnen wij uw herenhuis of bungalow in Orihuela Costa, in een van de urbanisaties van Orihuela Costa verkopen: Urbanisatie Playa Flamenca, Urbanisatie Marco Polo, Urbanisatie Punta Prima, Urbanisatie La Serena, Urbanisatie La Zenia of Urbanisatie Mil Palmeras.

Wil je meer informatie?