Wonen in Benidorm

Wat is er te zien en te doen in Benidorm?

Waar is Benidorm?

Benidorm ligt aan de Middellandse Zee, 40 minuten ten noorden van de stad Alicante (Valencian Community) en de luchthaven van El Altet. Het is de meest bekende vakantiebestemming aan de Spaanse Levante en wordt daarom beschouwd als de toeristische hoofdstad van de Costa Blanca.

Het grenst in het noorden aan La Nucía, Alfaz del Pi, Polop de la Marina en Benimantell, landinwaarts, en in het zuiden aan Finestrat en zeer dicht bij Villajoyosa. Op een oppervlakte van 39 km2 heeft het 5 kilometer kustlijn waar zijn twee grote stedelijke stranden van fijn zand opvallen.

Benidorm heeft meer dan 69.000 geregistreerde inwoners, maar kan in de zomer 400.000 bereiken. Zijn opvallende skyline heeft hem de bijnaam "Het New York van de Middellandse Zee" opgeleverd, omdat het de stad is met de hoogste dichtheid aan wolkenkrabbers ter wereld, alleen achter het district Manhattan.

play

Waarom wonen in Benidorm?

Waarom wonen in Benidorm?

De eeuwige zomer

Wil je het hele jaar door op vakantie? Dan is Benidorm jouw plek. De sfeer, het klimaat, de zon en het strand komen in deze stad praktisch het hele jaar samen.

Hoewel het in de zomer op zijn hoogtepunt is, heeft Benidorm het hele jaar door een groot aantal inwoners, zowel lokale als internationale, wat de stad tot een multiculturele omgeving maakt.

Vrije tijd voor alle leeftijden

Als er één ding is dat Benidorm heeft, dan is het wel een ruim aanbod aan vrijetijdsactiviteiten voor kinderen, jong en oud.

Naast de stranden heeft de stad allerlei uitgaansgelegenheden, bars en restaurants, golf, pretparken, nautische activiteiten en pubs en nachtclubs om van het nachtleven te genieten.

Het weer in Benidorm. Weer, strand, natuur

Het weer in Benidorm. Weer, strand, natuur

Benidorm heeft een microklimaat dat wordt gekenmerkt door de ligging tussen de bergen, met een gemiddelde jaartemperatuur van 21,5ºC met een minimum van 8ºC en een maximum van 29ºC in augustus, zodat je kunt genieten van zachte winters en warme zomers.


De temperatuur van het zeewater in Benidorm varieert van 14°C in de winter tot 26°C in de zomer. Zoals in de hele Costa Blanca geniet je ook hier van meer dan 300 dagen zon per jaar.


Dit, samen met de immense stadsstranden, de schoonheid van de bergen en de onderwaterroutes, maken van Benidorm een plaats met een bijzondere charme.

Gastronomie in Benidorm

De gastronomie van Benidorm wordt voornamelijk vertegenwoordigd door de rijst met rode mul en pompoen, rijst met ansjovis en spinazie, visschotel op arme wijze en pebrot.


In de banketbakkerij van Benidorm nemen hun gevulde koeken, hun zoete aardappelgebakjes of hun San Blas broodje een prominente plaats in. Ook zijn er in Benidorm talloze restaurants met zowel nationale als internationale gerechten.

Golf in Benidorm

Golf in Benidorm

Als je een golfliefhebber bent, vind je in Benidorm verschillende golfbanen om te oefenen, zoals Benidorm Golf Club, Las Rejas Golf of Villaitana Golf.

Er is ook een ruim aanbod aan wateractiviteiten, onderwaterroutes zoals de Mal Pas Route of de Route van de Bogen, allerlei watersporten en zelfs waterskiën.

Breed scala aan sporten

Benidorm heeft verschillende sportfaciliteiten zoals de Guillermo Amor Sportstad, met een atletiekbaan, voetbalveld, olympisch zwembad, multi-sportvelden en frontonvelden.

Daarnaast heeft het Palau d'Esports l'Illa de Benidorm een capaciteit voor 4.000 toeschouwers en een speeloppervlak van 3.500 m2 voor basketbal, handbal en zaalvoetbal.

Wat is er te zien in Benidorm?

Stranden van Benidorm

De kustlijn van Benidorm wordt gekenmerkt door de twee grote stadsstranden met blauwe vlag van wit zand en een geweldige waterkwaliteit. Dit zijn de bekende Levante- en Poniente-stranden die aan de stad grenzen: veilige stranden, met schoon en ondiep water, ideaal om met het hele gezin van te genieten.

Aan de andere kant, als je liever kleine verborgen hoekjes zoekt om te zwemmen, bezoek dan het strand van Mal Pas, bekroond met de Blauwe Vlag, of de baaien van Tío Ximo en La Almadrava.

Allemaal met kristalhelder water, perfect om te snorkelen of te duiken en natuurlijk met een panoramisch uitzicht op het eilandje voor Benidorm dat bekend staat als Isla de los Periodistas of l'Illa de Benidorm.

Stranden van Benidorm

Kasteel Mirador

Als je een ansichtkaart van Benidorm hebt gezien, was een van de hoofdrolspelers ongetwijfeld de Mirador del Castillo, een van de meest gefotografeerde punten en onmisbare plek in de wandelingen door de stad.

Dit uitkijkpunt bevindt zich op de plek waar zich het oude fort van de stad bevond, dat de stad verdedigde tegen mogelijke aanvallen vanaf zee en ligt op een rotspunt tussen de stranden van Levante en Poniente.

Het wordt ook wel het Balkon van de Middellandse Zee genoemd, vanwege de locatie en dankzij het fantastische panoramische uitzicht dat je hier hebt op de zee naast de baai van de stad. Niet te missen.

Kasteel Mirador

Promenade in Benidorm

In de wandelingen langs de stranden van Benidorm kun je de Paseo Marítimo de la Playa de Poniente niet missen.

Het is een stedelijke promenade die grenst aan een van de twee belangrijkste stranden van de gemeente en probeert de natuurlijke schoonheid van de kust op harmonieuze wijze te verenigen met de stad.

De artistieke tentoonstellingen van beeldhouwwerken en monumenten maken het ook tot een openluchtmuseum op een paar meter van de zee.

Een prachtig gebied om zowel in de zon als in de schemering van te genieten, dankzij de unieke charme van de nachtverlichting.

Promenade in Benidorm

Natuurpark Serra Gelada

Het natuurpark van de Serra Gelada, of de Sierra Helada in het Spaans, is een uitzonderlijke plek die wordt gevormd door deze berg die tussen Benidorm, Alfaz del Pi en Altea ligt en het ecosysteem aan de kust met een grote ecologische en milieuwaarde.

Vanaf de bergketen kun je genieten van ongelooflijke uitzichten over de zee terwijl je over de paden loopt. Je kunt de route lopen van de Cala del Tío Ximo naar de Torre de les Caletes: een vijf eeuwen oude uitkijktoren die diende om de stad te verdedigen tegen piraten.

Het is een eenvoudige en toegankelijke route, want het gaat over een verharde weg zonder verkeer, dus het kan ook met een kar of rolstoel.

Natuurpark Serra Gelada

Cultureel erfgoed en musea in Benidorm

MeerMinder Informatie

Tot het archeologische erfgoed behoren de Torre de Morales of Escaletes en de Torre de Punta del Cavall of Seguró (XVI eeuw). Momenteel worden de ruïnes van deze wachttorens bewaard.

Benidorm heeft verschillende musea, waaronder:

  • Huerto de Colón. Het werd in 1885 gebouwd door Vicente Zaragoza Ortuño, kapitein van de Spaanse marine, die het bevel voerde over het grootste schip van deze, genaamd 'Columbus'.

  • Boca del Calvari Museum. Het bevindt zich in de oude zetel van het stadhuis van Benidorm en hier wordt de geschiedenis van de stad onthuld, van de eerste kolonisten tot het Benidorm van de tweede helft van de 20e eeuw.

  • Maritiem Cultureel Centrum. Dit museum van de zee heeft een tentoonstelling van scheepsmodellen en nautische en vismotieven.
Cultureel erfgoed en musea in Benidorm

Feesten in Benidorm

MeerMinder Informatie

De feestkalender van Benidorm strekt zich uit over het hele jaar, met de volgende festiviteiten en vieringen:

  • Vreugdevuren van San Juan. Elke nacht van 24 juni verzamelen de inwoners van Benidorm zich op de stranden Levante en Poniente om de Nacht van San Juan te vieren met vreugdevuren en watersprongen.

  • Moren- en Christenenfeesten. Begin oktober vinden deze feesten plaats, waaronder de optochten met hun timbales, chirimías en het onophoudelijke lawaai van buskruit.

  • Patroonsfeesten ter ere van de Virgen del Sufragio en San Jaime Apóstol. Vanaf het tweede weekend van november tot de daaropvolgende woensdag is er een opeenvolging van recreatieve evenementen zoals de Parade van Humor met meer religieuze evenementen zoals de enscenering van de Vinding van de beschermheilige van Benidorm die wordt nagespeeld op het Poniente strand, processies en anderen.
Feesten in Benidorm

Hoe kom je in Benidorm?

1

Over de weg

Benidorm ligt naast de snelweg AP-7 die langs de Middellandse Zee loopt en specifiek verbonden is met de afritten 65, Levante en 65A, Poniente - Terra Mítica. Het is ook bereikbaar vanaf de nationale weg N-332 die door alle kustplaatsen van de Spaanse Levante loopt.

2

Vluchten naar Benidorm. Met het vliegtuig

Benidorm ligt op 40 minuten rijden via de snelweg van de internationale luchthaven van Alicante-Elche, in El Altet, vanwaar vluchten vertrekken vanuit het hele schiereiland en meerdere bestemmingen in het buitenland.

3

Over zee

Als je met de boot naar Benidorm komt, heb je de Port and Yacht Club van Benidorm, met 110 ligplaatsen voor boten tot 7 meter lang, gelegen in het hart van de stad, tussen het Poniente strand en het Mal Pas strand. Vanaf hier kun je verschillende maritieme excursies maken, boten huren en wateractiviteiten doen.

4

Met het openbaar vervoer

Benidorm wordt bediend door verschillende buslijnen vanuit alle delen van Spanje en ook vanaf het vliegveld. Het dichtstbijzijnde treinstation is in Alicante, op ongeveer 40 minuten afstand, die de stad verbindt met de belangrijkste hoofdsteden. Benidorm heeft ook een halte van de TRAM op lijn 1, de tramlijn van Alicante die door alle steden aan de kust van Alicante loopt, van de hoofdstad tot Denia.

Officiële websites met meer informatie over Benidorm:

Benidorm Toerisme

Gemeente Benidorm

Onroerend goed in Benidorm

Onroerend goed in Benidorm

De kantoren van Esphouses die het dichtst bij Benidorm liggen, zijn gevestigd in het makelaarskantoor in Altea, op nummer 2, Calle Raspall.


Huizen te koop in Benidorm

Esphouses heeft een breed aanbod van koopwoningen in alle wijken, stranden en urbanisaties van Benidorm. We hebben appartementen en koopwoningen; huizen, chalets en villa's; bungalows en herenhuizen; grond en percelen: etc.


Je kunt een appartement kopen in Benidorm, in een van de gebieden: Benidorm centrum, haven, Rincón de Loix...


We hebben te koop je nieuwe huis, villa of chalet in Benidorm, in een van de stranden (Benidorm Playa), met inbegrip van in de eerste lijn van: Playa de Levante of Playa de Poniente. We nodigen je uit om de villa's naast Benidorm te leren kennen die Esphouses promoot.


Ook kunnen we je townhouse of bungalow in Benidorm verkopen, in een van de urbanisaties van Benidorm: Urbanisatie Las Lomas, Urbanisatie El Olivar, Urbanisatie Entrenaranjos.

Wil je meer informatie?