Wonen in Torrevieja

Wat is er te zien en te doen in Torrevieja?

Waar ligt Torrevieja?

Torrevieja is een stad gelegen in de provincie Alicante aan de Zuidelijke Costa Blanca, aan de oostkust van de Middellandse Zee. Het is een van de belangrijkste toeristische steden in de Vega Baja, het meest zuidelijke gebied van de Valenciaanse Gemeenschap, grenzend aan Murcia.

Gelegen aan de oevers van de Middellandse Zee en tussen de twee dichtstbijzijnde hoofdsteden, Alicante en Murcia, beide op minder dan een uur rijden. Op een oppervlakte van ongeveer 72 km2 wonen ongeveer 82.000 inwoners, een aantal dat in de zomer vermenigvuldigt omdat Torrevieja een belangrijke toeristische bestemming is aan de Spaanse Levante-kust.

Het heeft 20 kilometer kustlijn en grenst in het noorden aan Guardamar, naast haar district: La Mata, in het westen aan Los Montesinos, Rojales en San Miguel de Salinas, en in het zuiden aan Orihuela Costa.

play

Waarom wonen in Torrevieja?

Waarom wonen in Torrevieja?

Onverslaanbaar klimaat

In de stad Torrevieja geniet je in elk seizoen van mooi weer, met milde temperaturen in de winter en 360 dagen zon per jaar. De minimumtemperatuur ligt rond 16°C in januari en de maximumtemperatuur is 29°C in augustus.

Het hele jaar door sfeer

Het is een drukke stad die, hoewel in de zomer op zijn hoogtepunt, het hele jaar door inwoners uit binnen- en buitenland heeft, dus er zijn scholen, winkelcentra, sportfaciliteiten, diensten en vrijetijds- en cultuuraanbod, zelfs in de koelere maanden.

Sport en golf in Torrevieja

Sport en golf in Torrevieja

Als je van golf houdt, zijn clubs als Las Colinas, Villamartin, Las Ramblas, Lo Romero, La Finca Golf, Real Club de Golf Campoamor of Vistabella vlakbij.


Sportactiviteiten in de openbare ruimte zijn in Torrevieja geconcentreerd in het Torrevieja Sportpaleis , dat een oppervlakte van 250.000 vierkante meter beslaat. Het omvat het Vicente García-voetbalstadion, het Cecilio Gallego-sportpaviljoen, zwembaden, een veldhockeyveld, voetbalvelden, een rugbyveld, een atletiekbaan, verschillende tennisbanen en paddletennisbanen, een fronton en andere sportvelden.

Gastronomie van rijst en vis

De gastronomie van Torrevieja wordt voornamelijk vertegenwoordigd door de "caldero", rijst bereid met gesneden vis. Andere typische gerechten van de gastronomie van Torrevieja zijn rijst met erwten en ansjovis, octopus "en sangonchao" en "seco" octopus. De stad heeft ook een ruim aanbod aan nationale en internationale restaurants.

Wat is er te zien in Torrevieja?

Stadsstranden van Torrevieja

MeerMinder Informatie

Torrevieja heeft een kustlijn van twintig kilometer en dankzij het goede klimaat heb je in Torrevieja een breed scala aan stranden om te genieten van de Middellandse Zee, allemaal met helder water en een hoge kwaliteit om te zwemmen.

Aan de ene kant heb je de stedelijke stranden zoals Playa del Cura, in het hart van de stad, toegankelijk, met alle diensten en blauwe vlag. Daarnaast liggen de natuurlijke zwembaden, begrensd door golfbrekers waar je rustig kunt zwemmen in het kalme water.

In het noorden ligt Playa de los Locos, ook met blauwe vlag, toegankelijk en met zwemhulp voor mensen met beperkte mobiliteit in de zomermaanden, met fijn zand en 25 meter breed, ideaal voor het hele gezin vanwege de veiligheid van het ondiepe water.

Een ander stadsstrand met dezelfde kenmerken, in het zuiden, is Playa de los Náufragos, gekenmerkt door de palmbomen op het strand zelf en het waterpark voor de kleintjes.

Stadsstranden van Torrevieja

Baaien, Playa de la Mata strand en hondenstrand

MeerMinder Informatie

Het aanbod van stranden in Torrevieja wordt aangevuld met de vele baaien zoals Cala Piteras, toegankelijk en met blauwe vlag, of Cala Ferris, in het zuiden, omgeven door palmbomen, beide met kristalhelder water perfect om te snorkelen.

In het noorden van de stad vind je de Calas de la Higuera baai, die zelfs trappen heeft voor gemakkelijke toegang of Cala de Cabo Cervera, toegankelijk en met blauwe vlag.

Als je op zoek bent naar hondvriendelijke stranden, heb je in Torrevieja het Playa Canina del Rocío, een hondvriendelijk strand in het zuiden waar huisdieren ook welkom zijn.

Daarnaast heb je in het gehucht met dezelfde naam het Playa de La Mata, een breed strand met fijn zand, toegankelijk en twee kilometer lang, perfect om te wandelen en te genieten van de diensten zoals strandbars, waterfietsen of voetbal- en beachvolleybalvelden.

Baaien, Playa de la Mata strand en hondenstrand

Haven van Torrevieja

De haven van Torrevieja ligt in het hart van de stad en maakt deel uit van een van de charmantste plekken voor wandelingen langs de zee.

Hier vind je het Real Nautico de Torrevieja, evenals andere restaurants en een aantal van de meest stijlvolle clubs van de stad.

Je kunt ook een bezoek brengen aan de drijvende musea, gelegen op boten en wandelen langs de Dique de Levante, een golfbreker waar je ongeveer anderhalve kilometer omringd door de zee naar de vuurtoren kunt lopen.

Haven van Torrevieja

Torrevieja Promenade

MeerMinder Informatie

Naast de haven heb je de Paseo Juan Aparicio, de promenade waar je ook tal van cafés en restaurants vindt waar je de keuken van Torrevieja kunt proeven, op basis van vis en rijst, en andere internationale voorstellen.

Aan de andere kant kun je ook een bezoek brengen aan de markt van houten kraampjes, met kraampjes waar kleding, souvenirs, accessoires en geschenken worden verkocht, tussen de kermisattracties voor kinderen en de Paseo Vista Alegre, met zijn beeldhouwwerk eerbetoon aan de traditionele volksliederen van de Habaneras.

Vlakbij, en om de wandeling gewijd aan de zee compleet te maken, bezoek je het Museum van de Zee en het Zout of de Eras de la Sal, waar historisch gezien de schepen werden geladen met zout uit de zoutmijnen in de stad. Op dit moment wordt op een van de binnenplaatsen elk jaar het Internationale Concours van Habaneras en Polyfonie van Torrevieja gehouden.

Torrevieja Promenade

Natuurpark Lagunes van La Mata en Torrevieja

De Lagunas de Torrevieja maken deel uit van dit beschermde natuurpark dat kenmerkend is voor de stad. Het zijn twee grote lagunes die meer dan tweeduizend hectare beslaan gelegen tussen Torrevieja, Los Montesinos, Rojales en Guardamar del Segura.

Ze worden gekenmerkt door hun kleurrijke kleuren, een van hen is groen en de andere wordt de Laguna Rosa genoemd, vanwege de kleur die het water krijgt door een bacterie die een pigment van deze kleur afgeeft, een spektakel om te zien.

Je kunt door de lagunes wandelen over paden met een kleine moeilijkheidsgraad, geschikt voor het hele gezin, vanwaar je de karakteristieke roze flamingo's en andere vogels kunt zien die in dit waterrijke gebied van grote ecologische en milieuwaarde leven.

Natuurpark Lagunes van La Mata en Torrevieja

Cultureel erfgoed

MeerMinder Informatie

Torrevieja heeft een aantrekkelijk cultureel en archeologisch erfgoed waarin opvallen:

  • Toren van Cabo Cervera of Torre del Moro (XIV). Het is een kustwachttoren die in opdracht van koning James II van Aragon en Valencia werd gebouwd ter bescherming tegen aanvallen van moslimgaleien.

  • Toren van La Mata ( XIV). Deze verdedigingstoren staat op het strand van La Mata, op wat bekend staat als Plaza del Embarcadero, en geeft zijn naam aan de wijk Torrelamata of La Mata.

  • Aartspriesterlijke Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis (XVIII). Deze neoklassieke kerk werd herbouwd in 1844. De stenen van de oude toren die zijn naam gaf aan Torrevieja werden gebruikt.

  • Eras de la Sal (XVIII). Deze zoutinstallatie, waar het zout in schuiten werd verscheept, werd gebouwd in 1776 en werd in de loop der jaren uitgebreid tot de stopzetting van de activiteiten in 1958.
Cultureel erfgoed

Musea in Torrevieja I

Onder de musea van Torrevieja kunnen we noemen:

  • Zee- en Zoutmuseum. In dit etnologische museum worden stukken zoutambacht tentoongesteld, een verzameling historische foto's, modelschepen en elementen uit de visserij en navigatie.

  • Drijvend museum Patrullero Albatros III. Dit schip heeft 33 jaar dienst gedaan bij de Douanebewakingsdienst totdat het werd overgedragen aan het Zee- en Zoutmuseum.

  • Drijvend museum Onderzeeër S-61 Delfín. Het is een onderzeeër van de Daphne-klasse die door de Spaanse marine is overgedragen aan de gemeente Torrevieja en biedt bezoekers de mogelijkheid om de binnenkant van een onderzeeër te bekijken.
Musea in Torrevieja I

Musea in Torrevieja II

Andere interessante musea die een bezoek waard zijn in de stad zijn:

  • Museum van de Heilige Week "Tomás Valcárcel". In het interieur worden het hele jaar door, behalve tijdens de Goede Week, religieuze beelden, tronen, vaandels met handgemaakt borduurwerk, schilderijen en andere voorwerpen met betrekking tot de passieprocessies tentoongesteld.

  • Museum van de Habanera "Ricardo Lafuente". Het herbergt persoonlijke memorabilia van Ricardo Lafuente, auteur van het officiële volkslied van Torrevieja en wereldautoriteit op het gebied van Habanera torrevejense, en de muzikale groep die het dirigeerde: het Koor en Orkest "Salinas de Torrevieja".
Musea in Torrevieja II

Hoe kom ik in Torrevieja?

1

Over de weg

Torrevieja is via de nationale weg N-332 verbonden met de rest van de steden aan de kust. Het heeft ook directe toegang vanaf de snelweg AP-7, afritten 528, 745 of 763 richting La Zenia/Orihuela Costa als je vanuit het zuiden komt. Torrevieja ligt op ongeveer 50 kilometer van de stad Alicante.

2

Met het vliegtuig

Elche-Alicante Miguel Hernandez International Airport, gelegen in El Altet, ligt ongeveer 40 minuten naar het noorden, met een directe verbinding via de N-335 of de A-7. In het zuiden en op een uur rijden ligt ook de internationale luchthaven van de regio Murcia, veel kleiner dan Alicante maar met enkele directe nationale en internationale vluchten.

3

Over zee

Als je met de boot komt, heb je de Marina Salinas, de Real Club Náutico de Torrevieja en de Puerto Deportivo Marina Internacional de Torrevieja, die ongeveer 2.200 ligplaatsen hebben en in het hart van de stad liggen. Daarnaast heb je een winkelgebied, een breed scala aan nautische activiteiten en verschillende diensten, waaronder restaurants en cafés.

4

Met het openbaar vervoer

Torrevieja is bereikbaar met verschillende buslijnen die de stad verbinden met de luchthaven van Alicante en nabijgelegen bestemmingen zoals Elche, Alicante, Pilar de la Horadada, Orihuela of Murcia, maar ook Madrid, Albacete of steden in het noorden van Spanje. Enkele van de maatschappijen die in Torrevieja opereren zijn Avanza, Alsa of Bilmanbus.

Het dichtstbijzijnde treinstation is het RENFE treinstation in Alicante. Vanaf daar zijn er stadsbussen die een verbinding hebben met het busstation van Alicante.

Officiële websites met meer
informatie over Torrevieja:

Toerisme
Torrevieja

Stadhuis van
Torrevieja

Onroerend goed in Torrevieja

Onroerend goed in Torrevieja

De kantoren van Esphouses die het dichtst bij Torrevieja liggen, bevinden zich in haar vastgoed in Guardamar del Segura, op nr. 25 van de Avenida Cervantes, een van de commerciële verkeersaders van de stad.


In Esphouses hebben we tientallen huizen te koop in alle gebieden, stranden en urbanisaties van Torrevieja. We hebben appartementen en koopappartementen; huizen, chalets en villa's; bungalows en herenhuizen; grond en percelen grond: etc. Je kunt een appartement kopen in Torrevieja, in een van de gebieden: Torrevieja stad, Torrelamata...


We hebben te koop je nieuwe huis, villa of chalet in Torrevieja, in een van de stranden (Torrevieja Playa), met inbegrip van in de voorkant van: Playa de la Mata, Playa de Los Locos, Playa del Cura, Playa del Acequión, of Playa de Los Náufragos.


We kunnen ook je huis of bungalow in Torrevieja verkopen, in een van de urbanisaties van Torrevieja: Urbanisatie Aguas Nuevas, Urbanisatie La Siesta, Urbanisatie Los Balcones, Urbanisatie Los Altos del Eden, of Urbanisatie Nueva Torrevieja.

Wil je meer informatie?