Nieuws

Lees het laatste nieuws over de Spaanse vastgoedmarkt

Wat zijn de kosten van het kopen van een woning aan de Costa Blanca in 2021?

02/03/2021

Deel in:

Bij het kopen van een huis aan de Costa Blanca moet u naast de prijs van het huis ook rekening houden met een reeks kosten waar de koper mee te maken heeft.

Notaris. De vergoedingen die notarissen in rekening brengen, worden gereguleerd door de staat en zijn in heel Spanje hetzelfde voor dezelfde diensten. De notariskosten voor een koopakte van bijvoorbeeld een huis met een prijs van 250.000 euro bedragen ongeveer 1.000 euro.

Eigendomsregistratie. Zodra de verkoopakte is ondertekend, moet deze worden gepresenteerd bij het eigendomsregister - het is geen verplichte procedure, maar het wordt aanbevolen. De registratierechten zijn ook gereguleerd en zijn afhankelijk van de waarde die in de akte aan de woning wordt gegeven. Voor een huis van 250.000 euro is dat ongeveer 500 euro.

Belastingen. Voor de aankoop van een nieuwe woning aan de Costa Blanca zijn de te betalen belastingen de belasting over de toegevoegde waarde (btw) die in 2021 10% van de geregistreerde waarde van de woning bedraagt, en de belasting op wettelijke en gedocumenteerde handelingen. (IAJD) die 1,5% is. Voor een gebruikte woning aan de Costa Blanca wordt in plaats van btw de belasting op patrimoniumtransmissies (ITP) verrekend, die ook 10% bedraagt ​​in 2021.

Beheer. Als we een makelaarskantoor de registratie van de eigendomsakte in het eigendomsregister en de afwikkeling van belastingen toevertrouwen, zullen zij ons ongeveer 300 euro in rekening brengen.

In een volgende publicatie zullen we de kosten van de hypotheek nader toelichten.


Laat een bericht achter

(*) Verplichte velden

Slaapkamers

1
2
3
4
5
6+

Kenmerken

Annuleer

(*) Verplichte velden

Moderne villa met wijds mooi uitzicht

Villa in Finestrat
374.000€

Een ontwikkeling van 4 geschakelde villa's, op slechts 10 min van het strand

Bungalow in Formentera del Segura
220.000€

Villa in Aguilas op 700 van de Playa Amarilla

Villa in Aguilas
285.900€

Echt huis aan het strand! Minder dan 200 meter van een van de beste stranden, met vrij uitzicht op zee! 4 slaapkamers, 2 badkamers, mooie zonnige buitenruimte, zwembad!

Villa in Guardamar del Segura
299.000€

Villa in Finestrat met zeezicht op de skyline van Benidorm

Villa in Finestrat
419.000€

Afgeprijsd onroerend goed

Klik hier