Nieuws

Lees het laatste nieuws over de Spaanse vastgoedmarkt

Welke factoren voegen waarde toe aan een woning aan de Costa Blanca?

25/02/2021

Deel in:

Er zijn een aantal factoren die de prijs van een onroerend goed dat te koop aan de Costa Blanca beïnvloeden en er waarde aan toevoegen. Sommige zijn duidelijk, maar we mogen ze niet vergeten. Hier zijn er een paar.

Kleinere afstand van de zee. Een woning gelegen aan het strand of op loopafstand van de zee impliceert een meerprijs, aangezien dit een van de belangrijkste kenmerken is waar huizenkopers aan de Costa Blanca meestal naar op zoek zijn.

Groene gebieden. De ligging van groen in de omgeving van het pand, of de beschikbaarheid van een tuin daarin, is een positieve factor.

Infrastructuur en diensten in de buurt. Afhankelijk van het type koper is de kortere afstand tot ziekenhuizen, winkel- en sportterreinen iets dat waarde toevoegt.

Minder voertuig- of commerciële vervuiling. Als u rust zoekt, wordt in de waarde van het onroerend goed ook rekening gehouden met de afwezigheid van autoverkeer of voetgangers.

Kwaliteit van het gebouw. De waarde van een flat of appartement wordt ook beïnvloed door de kwaliteit van het gebouw en de afwerkingen aan de gevel en in ruimtes zoals de inkomhal of het trappenhuis.

Garage. De beschikbaarheid van één of meerdere parkeerplaatsen heeft invloed op de waarde en daarmee op de prijs van de woning.

Gemeenschappelijke diensten. Een appartement of flat in een gebouw met voorzieningen als zwembad, sportterreinen, kinderspeelplaats etc. krijgt een meerwaarde.

Leeftijd. Hoe moderner een object is, hoe meer waarde het krijgt.

Lift. Hoewel de afwezigheid ervan de waarde van een flat of een appartement devalueert, voegt de aanwezigheid ervan waarde toe aan het onroerend goed.

Afwezigheid van commerciële begane grond. In toeristische gebieden, zoals het geval is aan de Costa Blanca, is de afwezigheid van commerciële begane grondvloeren die lawaai, geuren, verkeer of nachtleven veroorzaken een positieve factor.

Betere blootstelling aan de zon. De blootstelling aan de zon van het pand is een andere factor die de waarde ervan bepaalt in termen van verlichting, comfort en energiebesparing.

Exterieur behuizing. Een buitenlocatie draagt ​​in de meeste gevallen bij aan de waarde van het onroerend goed. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld een binnenhuis aan een binnenplaats.

Zeezicht. Naast de kortere afstand tot de zee, biedt het feit dat een woning aan de Costa Blanca uitzicht op zee heeft er meer waarde voor.

Interieur indeling. Het gebruik van de binnenruimte heeft invloed op de waarde van het onroerend goed.

Staat van instandhouding en kwaliteiten. Een goede staat van instandhouding en goede eigenschappen in de constructie en uitrusting hebben een positief effect op de waarde.

Terrassen. In een strandgebied als de Costa Blanca, met zoveel zonnige dagen per jaar, is de beschikbaarheid van terrassen in het voordeel van de waarde van het onroerend goed.


Laat een bericht achter

(*) Verplichte velden

Slaapkamers

1
2
3
4
5
6+

Kenmerken

Annuleer

(*) Verplichte velden

Moderne villa met wijds mooi uitzicht

Villa in Finestrat
374.000€

Een ontwikkeling van 4 geschakelde villa's, op slechts 10 min van het strand

Bungalow in Formentera del Segura
220.000€

Villa in Aguilas op 700 van de Playa Amarilla

Villa in Aguilas
285.900€

Echt huis aan het strand! Minder dan 200 meter van een van de beste stranden, met vrij uitzicht op zee! 4 slaapkamers, 2 badkamers, mooie zonnige buitenruimte, zwembad!

Villa in Guardamar del Segura
299.000€

Villa in Finestrat met zeezicht op de skyline van Benidorm

Villa in Finestrat
419.000€

Afgeprijsd onroerend goed

Klik hier