Wonen in Finestrat

Wat is er te zien en te doen in Finestrat?

Waar is Finestrat?

Finestrat is een plaats gelegen in het noorden van de provincie Alicante, Valenciaanse Gemeenschap, Spanje, in het gebied dat bekend staat als Costa Blanca Norte en de regio Marina Baja.

Het grenst in het noorden aan Benidorm, in het zuiden aan Villajoyosa, en landinwaarts aan de gemeenten Orcheta, Sella, Benimantell en Polop. Het heeft het strand van Finestrat en zijn stedelijke kern is verdeeld tussen het kustgebied en het stadscentrum, op 5 kilometer van het strand.

Het heeft een totale oppervlakte van 42 vierkante kilometer waar iets meer dan zeven duizend inwoners wonen, een aantal dat in de zomer toeneemt vanwege de seizoensbewoners.

play

Waarom wonen in Finestrat?

Waarom wonen in Finestrat?

Berg aan zee

Wonen in Finestrat is genieten van een bergdorp in het hart van de Middellandse Zee.

In het oude centrum, met zijn kleine straatjes, versierd met planten en bloemen, kun je een kalme en rustige lucht inademen met de beschutting van de bergen en het uitzicht op zee.

Natuur en stad met mediterraan klimaat

Dankzij de bijzondere orografie, in de uitlopers van de Puig Campana, de hoogste kusttop van het Iberisch schiereiland, kun je het hele jaar door genieten van een klimaat met milde temperaturen en zonnige dagen.

Hier kun je genieten van het buitenleven en kiezen tussen de rust van het leven in een dorp en het comfort van het toeristische gebied, dicht bij de kust.

Gastronomie, vrije tijd, bergbeklimmen en stranden

Gastronomie, vrije tijd, bergbeklimmen en stranden

Finestrat is een centrum dat attracties voor alle soorten bewoners en bezoekers samenbrengt.


Aan de ene kant heb je het winkelcentrum La Marina met restaurants, ontspanning, supermarkten en diensten het hele jaar door.


Aan de andere kant trekt de nabijheid van de Puig Campana wandelaars en bergliefhebbers aan die de routes komen bewandelen en allemaal genieten van de keuken op basis van rijst met typische variëteiten zoals rijst en konijn.


Een plaats waar de rust van een dorp en het comfort van een stad worden gecombineerd, ook vanwege de nabijheid van Benidorm, het zenuwcentrum van het toerisme aan de Costa Blanca.

Wat is er te zien in Finestrat?

La Cala de Finestrat Strand

MeerMinder Informatie

La Cala de Finestrat is een stadsstrand van fijn zand met een lengte van 300 meter. Het wordt begrensd door de boulevard waar je in de restaurants kunt genieten van de gastronomie van de zee en de bergen.

Het strand ligt in een kleine baai geflankeerd door de bergachtige heuvel in het zuiden, waar zich de Torre del Aguiló bevindt, die bereikbaar is via een eenvoudige route door een dennenbos met prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. In het noorden grenst het aan de heuvel van Tossal de la Cala en de gebouwen van Benidorm.

Het heeft een blauwe vlag, die de kwaliteit van het strand certificeert, met alle diensten en helder en rustig water, ideaal voor het hele gezin, waardoor je bijna elk moment van het jaar kunt genieten van zwemmen, gezien de warme temperaturen van het gebied.

La Cala de Finestrat Strand

Puig Campana berg

MeerMinder Informatie

Puig Campana is de berg die in de stad ligt. Met een hoogte van meer dan 1,4 km is dit het hoogste kustgebergte van het hele Iberische schiereiland. Het is het icoon van de stad en is vanaf elk punt te zien, wat een speciale charme geeft aan deze stad aan de Costa Blanca.

Als je een natuur- en bergliefhebber bent, kun je de Puig Campana verkennen via de wandel- of fietspaden en het klimmen oefenen op enkele van de steilste hellingen.

Een top omgeven door magie dankzij de vele legendes over zijn oorsprong. De top wordt bekroond door twee pieken, waarvan er een een snede lijkt te hebben gekregen en vandaar de naam: El Tajo del Puig Campana, waar de verhalen over reuzen of krijgers die een zwaard met krachten gebruikten om het zijn eigenaardige vorm te geven.

Puig Campana berg

Sport in Finestrat

MeerMinder Informatie

De sportinfrastructuur van Finestrat maakt het mogelijk om verschillende sporten te beoefenen. Naast andere openbare voorzieningen is er het Sportcomplex van La Foia, dat bestaat uit:

 • Gemeentelijk Sportpaviljoen. Met een oppervlakte van 2.500 m2 heeft het een multi-sportveld van 1.200 m2 dat is aangepast voor het beoefenen van zaalvoetbal, volleybal, handbal en basketbal. Het paviljoen heeft ook een gymnastiekzaal voor krachttraining en een ruimte voor activiteiten (gymnastiek voor onderhoud, pilates, zumba en ballet).

 • La Foia voetbalveld. Het heeft een speeloppervlak van 6.500 m2. Het is de trainings- en wedstrijdplaats van de C.F. Unió Esportiva Finestrat, met meer dan 100 spelers in categorieën variërend van benjamines tot jongeren.

 • Circuit met pompen. Voor BMX-fietstrainingen en ook geschikt voor scooters en skateboards. Het heeft een oppervlakte van 1.850 m2, tussen asfalt en kunstgras.

Daarnaast heb je in Finestrat de Gemeentelijke Sportschool, met een gevarieerd sportaanbod dat taekwondo, stretching of powerlifting omvat.

Sport in Finestrat

Cultureel en archeologisch erfgoed

MeerMinder Informatie

Finestrat heeft een aantrekkelijk cultureel en archeologisch erfgoed waarin opvallen:

 • Kasteel van Finestrat (XIII). Gelegen in het hoogste deel van het dorp, zijn er alleen overblijfselen van dit gebouw in de ondergrond waar zich ook een site bevindt met Iberische, Romeinse en Arabische overblijfselen. Vanaf hier kun je de hele kustlijn zien tot aan de stad Alicante.

 • Kerk van San Bartolomé (XIV-XVIII). Deze kerk in barokstijl werd in 1751 gewijd aan de beschermheilige van Finestrat. Het bevindt zich in het historische centrum van Finestrat.

 • Fuente del Molino (XIX) De regulering van het water dat uit de 15 tuiten van de bron stroomt die bekend staat als Font del Molí dateert uit 1951.

 • Hermitage van de Santísimo Cristo del Remedio (XX). Gelegen in het gebied van het kasteel, werd het gebouwd in 1925 en gerestaureerd in 1952 na de schade opgelopen tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

 • Hangende huizen (XX). Ze komen uit de aarde met hun rug naar de berg Puig Campana en hangen 238 meter boven de zeespiegel.
Cultureel en archeologisch erfgoed

Vakantie in Finestrat I

De feestkalender van Finestrat loopt het hele jaar door, met de volgende festiviteiten en vieringen:

 • Festiviteiten ter ere van Sant Antoni del Porquet. Het is een van de oudste tradities van Finestrat en is verbonden met het fokken van een varken om het vervolgens te "slachten". Het wordt gevierd op de winterzonnewende en houdt de traditie in stand dat de jongeren van het dorp het varken uitlaten en donaties van buren verzamelen, huis aan huis. Vervolgens wordt er een veiling van het ingezamelde materiaal gehouden en worden er vleesproducten verloot onder alle aanwezigen.
Vakantie in Finestrat I

Vakantie in Finestrat II

MeerMinder Informatie

En in de zomer zijn de belangrijkste festiviteiten van Finestrat:

 • Noche de San Juan. De zomerzonnewende is een eeuwfeest waarbij jongeren vreugdevuren ontsteken op het zand van het strand van Cala de Finestrat en er vervolgens overheen springen. Muziek en vuurwerk verlevendigen de dansen, gastronomische proeverijen en baden in zee.

 • Patroonheiligenfeesten ter ere van San Bartolomé. Deze festiviteiten worden al meer dan honderd jaar gehouden rond 24 augustus, wanneer Sint-Bartholomeus, beschermheilige van Finestrat, wordt herdacht. Tijdens deze dagen wordt devotie gecombineerd met plezier.

 • Feesten van La Cala ter ere van de Toerist. In de tweede week van september loopt het zomerseizoen ten einde en genieten bewoners en bezoekers van straatfeesten, optochten, etc. in de Cala de Finestrat.
Vakantie in Finestrat II

Hoe kom je in Finestrat?

1

Over de weg

Finestrat ligt op slechts 8 minuten van Benidorm en is zowel te bereiken via de snelweg als via de nationale weg die langs de Middellandse Zeekust loopt. Met de auto kun je Finestrat bereiken vanaf de snelweg A-70 en AP-7 door afslag 66 richting Villajoyosa te nemen als je uit het zuiden komt of afslag 65-A richting Benidorm (Poniente)/Terra Mítica als je uit het noorden komt en de regionale wegen volgt.

2

Met het vliegtuig

Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Finestrat is het vliegveld Alicante-Elche Miguel Hernandez, gelegen in de wijk El Altet, op slechts 40 minuten naar het zuiden. Dit vliegveld heeft het hele jaar door meerdere vluchten naar nationale en internationale bestemmingen.

3

Over zee

Als je met de boot komt, liggen de dichtstbijzijnde jachthavens van Finestrat in de plaatsen Benidorm en Villajoyosa, die aan de gemeente grenzen. In Benidorm heb je de gelijknamige haven en de jachtclub met 110 ligplaatsen, ongeveer 20 minuten naar het noorden. Aan de andere kant, ongeveer 15 minuten naar het zuiden heb je de Jachtclub van Villajoyosa, met 330 ligplaatsen.

4

Met de bus

De nabijheid van Benidorm betekent dat Finestrat busverbindingen heeft met nabijgelegen steden en de belangrijkste hoofdsteden van Spanje. Het bedrijf ALSA is actief in de stad en Llorente Bus verbindt de stad met Benidorm.

5

Met de tram

De dichtstbijzijnde tram naar Finestrat is in Benidorm, waar hij stopt op de TRAM-lijn 1, die de hoofdstad Alicante verbindt met alle steden aan de Costa Blanca Noord tot aan Denia.

Officiële websites met meer
informatie over Finestrat

Toerisme Finestrat

Stadhuis Finestrat

Onroerend goed in Finestrat

Onroerend goed in Finestrat

Esphouses heeft een vastgoedontwikkelingskantoor in Finestrat, aan de Calle Berlín, nummer 24.

Het dichtstbijzijnde Esphouses makelaarskantoor in Finestrat is het makelaarskantoor in Altea, op nummer 2, Calle Raspall.

Huizen te koop in Finestrat

Naast nieuwbouw hebben we tientallen woningen te koop in de verschillende wijken, stranden en urbanisaties van Finestrat. We hebben flats en appartementen; huizen, chalets en villa's; bungalows en herenhuizen; grond en percelen.

Je kunt een woning of appartement kopen in Finestrat, in Cala de Finestrat of in het dorp Finestrat.

We hebben ook huizen, chalets en villa's te koop in Finestrat; in een van de urbanisaties in Finestrat zoals Golf Bahia of Sierra Cortina. In deze laatste urbanisatie nodigen we je uit om de villa's naast Benidorm te bezoeken die Esphouses promoot.

We kunnen ook je herenhuis of bungalow in Finestrat verkopen.

Wil je meer informatie?